Топ-3 нейромережі для обробки фото: огляд та інструкція

Топ-3 нейромережі для обробки фото: огляд та інструкція

Давайте навчимося використовувати нейромережі, щоб створювати шедеври із посередніх фото.

Всі мають невдалі фотографії – розмиті, з недоречним фоном, низької якості або нечіткі. Програми типу фотошоп не завжди допомагають виправити фотографії. І що робити?

Виявляється, вже є нейромережі, які можуть вирішити ці проблеми, покращити якість зображення та навіть відновити відірвані шматочки фото. Я зібрав 3 нейромережі та способи роботи з ними в статті. Користуйтеся на здоров’я.

Навіщо обробляти фото

Обробка фото може бути необхідна для створення професійних фотографій, рекламних матеріалів чи дизайнерських робіт. Загалом, цей процес може покращити візуальне враження та підвищити естетичну цінність зображення.

За допомогою обробки фотографій можна:

  • покращити якість зображення;
  • видалити небажані елементи;
  • додати ефекти;
  • змінити колірну гаму.

Нейромережі роблять процес простішим і захоплюючим. Можна доопрацьовувати фотографії, робити їх іншими, доповнювати матеріалами або редагувати невдалі частини фото.

А простір для використання у бізнесі просто величезний. Можна акуратно додавати свої товари на готове тло, показувати їх у дії, уникнути шаблонних і стокових картинок, які всіх давно дістали.

Щоб довго не розповідати про те, як зручно користуватися нейромережами, розберемо 3 нейромережі і те, як отримати з їх допомогою крутий результат.

Cutout.pro

Сервіс на основі штучного інтелекту та комп’ютерного зору з великим набором функцій для обробки зображень та відеороликів. З його допомогою ви можете швидко видаляти фон із зображень, створювати мультяшні селфі та редагувати фотографії для паспорта.

Нейромережа надає безкоштовно: обліковий запис, можливість отримати прев’ю фотографій назавжди плюс 5 кредитів для редагування.

Ви можете заробити додаткові кредити, якщо поділитеся сервісом із друзями у Твіттері або Фейсбук. Чим більше друзів ви запросите, тим більше кредитів ви отримаєте. Ваші друзі, які отримали запрошення також отримають 5 безкоштовних кредитів.

Як працювати з сервісом

Cutout.Pro – це онлайн-сервіс, який може редагувати фотографії та відновлювати старі зображення, видаляти глибокі подряпини та інші серйозні дефекти. За допомогою цього інструменту можна значно покращити якість фотографій, зробити їх більш привабливими та виразними.

Сервіс добре справляється із видаленням великих яскравих об’єктів, які можна виділити мишею. Після завершення роботи можна завантажити зображення на комп’ютер.

Для обробки фото через нейромережу переходимо в Cutout.Pro та вибираємо «Покращення фотографій» .

Заголовок залишає бажати кращого, але з фото мережа працює набагато краще

Завантажуємо фото, якість якого потрібно покращити, натиснувши кнопку «Завантажити зображення» .

Результат буде буквально за 5–10 секунд. Готове зображення можна завантажити в якості HD, натиснувши на відповідну кнопку.

Картинка не передає повною мірою, наскільки покращилася якість зображення

З покращенням якості розібралися. Тепер давайте спробуємо відновити стару фотографію із заломами та тріщинами. Можна виправити будь-яке зображення, де постраждав вихідний код або є непотрібні об’єкти в кадрі.

Вибираємо функцію «Ретуш – видалення об’єктів» та завантажуємо фото. Далі збільшуємо зображення, щоб було зручніше працювати, і за допомогою інструмента «Ремонт мазка» виділяємо проблемні області.

Після видалення всіх дефектів натискаємо «Виконано» та милуємося результатом.

Цікава назва функції, але головне, що працює добре

Завантажити результат можна у форматі PNG або JPEG та HD-якості за 1 кредит.

Подивіться самі, наскільки змінюється вихід після роботи з нейромережею

Я відновив та обробили пошкоджену чорно-білу фотографію. Тепер скористаємося безкоштовною нейронною мережею для обробки та колоризації фото.

Palette

Сервіс на базі ШІ, який якісно перетворить ваші чорно-білі фотографії на кольорові та зможе запропонувати кілька варіантів.

Спочатку нейромережа аналізує зображення, визначає об’єкти та деталі на ньому, а потім пропонує відповідні відтінки для розмальовки. Відбувається автоматичне визначення кольору для кожного елемента на фото. Це дозволяє отримати якісний результат та зберегти реалістичність зображення.

Після обробки з’являється стрічка з різними фільтрами, яка дозволяє отримати альтернативні варіанти.

У сервісі є безкоштовний доступ з необмеженою кількістю скачувань готових фото розміром 500 x 500 px без водяного знака. Щоб завантажувати фотографії у високій роздільній здатності, користувачеві необхідно оплатити передплату на сервіс.

Як користуватись сервісом

Сервіс перетворює чорно-білі фотографії на кольорові за допомогою «розумних фільтрів» та текстових описів.

Ви можете змінювати колірну гаму зображення за допомогою 20 різних фільтрів і покращувати його якість, додаючи текстові описи. ШІ автоматично визначає, що знаходиться на фото, але ви можете йому допомогти та внести свої корективи перед обробкою.

Наприклад, можна попросити сервіс змінити освітлення, додати ефект HDR або скоригувати колір одягу людей на фото.

Щоб скористатися сервісом, переходимо на сайт Palette і натискаємо на вкладку Upload Image .

Завантажуємо картинку – і в бій

Потім завантажуємо чорно-біле фото та вибираємо найбільш підходящий фільтр. Щоб вибрати, натисніть стрілку праворуч.

Наприклад візьмемо фото, яке щойно виправляли, результат вражає

Щоб скоригувати опис фото, натисніть на олівець. Іноді нейромережа розпізнає не зовсім правильно або взагалі уникає тематики. Тому варто їй допомогти розібратися, що на фото.

Візьмемо для прикладу кадр із відомого фільму

Кадр із фільму «Бережись автомобіля» нейромережа розпізнала як стокове фото молочника, вулиці, чоловіків, актора, паркану та іншого, що «побачив» ШІ. Довелося підкоригувати опис, щоб нейромережа зрозуміла, чого від неї хочуть.

До речі, російську чи українську мову вона не розуміє. Довелося пояснювати англійською, що на фото актори, один чоловік у білій сорочці, а інший у червоній тощо. Сервіс розфарбував фото точно за описом.

Пропозиції краще робити невеликими, щоб уникнути помилок, якщо ви не знаєте англійську

Після того, як було змінено колір сорочки Миронова в описі з червоного на чорний, відтінок всього фото став більш сірим. Здається, що змінився відтінок однієї сорочки, але це спричинило зміну відтінку на більш холодний і менш яскравий для всього фото.

Кардинальні зміни через одну сорочку

Watermark remover

Безкоштовна нейромережа для обробки фото та видалення водяних знаків. Сервіс точно знаходить водяний знак та видаляє його бездоганно.

Цей онлайн інструмент дозволяє легко видаляти водяні знаки, тексти, логотипи та інші елементи з зображень без слідів. Ви можете завантажити будь-яке зображення з фотостоку та за допомогою цього сервісу видалити з фото напівпрозорі водяні знаки.

Крім того, він підтримує кілька популярних форматів зображень, таких як JPG, JPEG, PNG і WEBP у роздільній здатності до 2400 x 2400 px.

Пам’ятайте, що технічне видалення водяних знаків з фото не означає, що вони стали надбанням громадськості або перетворилися на безкоштовні. Деякі фотографії з водяним знаком можуть бути захищені авторським правом, тому використання таких зображень без дозволу може порушувати закон.

Власник фото може звернутися до суду та вимагати відшкодування за несанкціоноване використання своїх матеріалів. У цьому випадку вам доведеться платити штраф та купувати фото.

Тому, якщо ви плануєте використовувати фото після видалення водяних знаків у загальному доступі і для широкої аудиторії, краще його все ж таки купити і користуватися на правах власника.

Як користуватись сервісом

Watermark Remover можна користуватися онлайн та абсолютно безкоштовно.

При видаленні водяного знака сервіс використовує алгоритми обробки зображень, які дозволяють ефективно видаляти водяні знаки без шкоди якості зображення. Щоб видалити водяний знак, натисніть кнопку «Завантажити зображення» .

Користуватися просто – почнемо з однієї кнопки

Результат буде готовий за 10–15 секунд, залежно від складності водяного знака. Щоб завантажити готове фото, натисніть кнопку «Завантажити зображення» .

Найчастіше сервіс видаляє ватермарки швидко та якісно.

Але іноді сервіс може не видалити водяний знак повністю, якщо він великий чи надто складний. Тоді доведеться шукати інші інструменти для видалення водяних знаків або купити зображення.

Висновок

Ми розглянули 3 онлайн-сервіси для обробки фото через нейромережі. Їх, звичайно, більше, просто я вибрав найцікавіші, на мою думку.

Сервіси можуть бути корисними для фотографів, дизайнерів та інших користувачів, які хочуть покращувати якість своїх зображень, витрачаючи на це менше часу, ніж під час роботи з фоторедакторами. Розкажіть про свій досвід взаємодії з нейромережами – нам цікаво, що варто вивчити і спробувати в роботі.


Рекомендую почитати ще:



Замовити консультацію по залученню клієнтів  у твій бізнес з соціальних мереж

Якщо в тебе немає часу займатися налаштуванням інструментів по залученню клієнтів з соцмереж або ти самостійно не можеж розібратися як це зробити якнайкраще, то звертайся до мене – розкажу, покажу, настрою, перевірю, буду обслуговувати і надавати звіти по ефективності і результатам. Тобі потрібно лише заповнити форму замовлення консультації нижче:

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *