9 нейромереж, які генерують картинки за описом

9 нейромереж, які генерують картинки за описом

Ділюся з вами списком корисних онлайн-сервісів для генерації картинок, фотографій та ілюстрацій за допомогою нейромереж.

Що таке нейронна мережа та як вона працює

Нейронні мережі – це програми, які імітують нейронні зв’язки у мозку і самонавчаються, обробляючи великі об’єми даних. Іноді нейронні мережі називають “штучним інтелектом” (AI), але насправді ніякого інтелекту немає – нейронна мережа нічого не усвідомлює і лише виконує команди.

Найбільш популярні сфери застосування останніми роками:

  • генерація контенту;
  • обробка даних із камер;
  • біометрія та розпізнавання обличчя.

Також нейромережі застосовують в економіці, маркетингу та медицині для аналізу даних та прогнозів.

У випадку з генерацією зображень результат може бути несподіваним і навіть лякаючим. Пам’ятайте: чим точніше ввести команду, тим краще вийде зображення.

Більшість нейромереж працюють англійською мовою. При введенні запиту російською або українською нейромережа сама переведе його на англійську і, в цьому випадку, можуть виникнути помилки в розшифровці або втратитися контекст.

Нейромережа Stable Diffusion підбирає зображення виходячи із запиту

Що стосується нейромереж для маркетингу та SMM, то згенеровані за описом картинки використовують в основному для створення аватарок, рідше – для постів та сторіс. Робота з нейромережами на даний момент носить швидше розважальний характер, але їх можна використовувати, щоб створювати фонові зображення, логотипи та ілюстрації.

Нейромережа Midjourney створює зі звичайного логотипу арт-об’єкт

BotHub

Як скористатися: через сайт або телеграм-бот .

Ціна: від 100 грн залежно від тарифу.

Введення тексту: російська, англійська та інші мови.

BotHub – це агрегатор нейромереж, що надає доступ до різних моделей ШІ, включаючи Midjourney та DALL-E 3, які можна використовувати для генерації зображень за текстовим описом. Сервіс доступний як через веб-інтерфейс так і через зручний телеграм-бот.

Однією з головних переваг BotHub є можливість вибору між кількома моделями ШІ для створення зображень. Ви можете експериментувати і з Midjourney, і з DALL-E 3, щоб знайти нейромережу, яка найкраще підходить для ваших завдань та уподобань. Вам будуть також доступні всі функції оригінальної Midjourney, але у зручнішому форматі.

Інтерфейс веб-версії BotHub

Щоб почати використовувати BotHub, зареєструйтесь на сайті або в телеграм-боті, сплатіть за тариф і виберіть потрібну модель ШІ. Сервіс пропонує гнучку систему пакетів без абонентської плати – ви платите лише за фактичне використання нейромереж.

Крім генерації зображень, BotHub дозволяє створювати тексти, відповідати на запитання та вирішувати різні завдання за допомогою інших моделей ШІ, таких як ChatGPT-4о та Claude v.3. Це робить сервіс універсальним інструментом для роботи з нейромережами.

Midjourney

Як скористатися: вступити в дискорд-сервер .

Ціна: платно, від 10 доларів на місяць.

Введення тексту: англійська та російська.

На дискорд-сервері можна створити свою картинку та подивитися, як роблять зображення інші користувачі

Midjourney – одна з найкращих нейромереж для створення зображень, більшість кадрів, які ви бачили в інтернеті, згенеровані в ній.

Алгоритм Midjourney працює в режимі бета-тесту та доступний лише на дискорд-сервері розробників. Щоб скористатися нейромережею, сплатіть передплату, зайдіть на сервер, виберіть будь-яку кімнату з назвою newbies і введіть /imagen . Після цього – додайте текстовий опис. Алгоритм запропонує 4 варіанти, кожен із яких можна буде доопрацювати.

Stable Diffusion

Як скористатися: на сайті нейромережі .

Ціна: безкоштовно.

Введення тексту: англійська та російська.

Варіанти картинок на запит «apple artstation»

Stable Diffusion – це онлайн-нейросеть, яка з’явилася відносно недавно. Її особливість відображена в назві – алгоритм розпізнає форми з шумів, а потім перетворює їх на певні елементи з текстового запиту.

На відміну від Midjourney, DALL-E та інших нейромереж, у Stable Diffusion практично немає обмежувальних алгоритмів на пошук інформації, що відкриває великі можливості для творчості.

Нейросітка працює безкоштовно без обмежень. Введення на кирилиці збільшує час створення в 5-6 разів, враховуйте цей момент.

Bing Image Creator

Як скористатися: на сайті пошуковика Bing у розділі «Чат».

Ціна: безкоштовно.

Введення тексту: англійська, російська та інші мови.

Bing Image Creator працює на базі DALL-E. Щоб створити зображення, достатньо попросити у чаті намалювати картинку – Bing запропонує 4 варіанти. Далі можна надсилати додаткові запити та просити виправити деталі, поміняти стиль чи ракурс. При натисканні на зображення відкривається перегляд – зображення можна завантажити, зберегти в обліковий запис або поділитися.

Генерація зображень у Bing

Craiyon

Як скористатися: на сайті , в телеграм-боті .

Ціна: безкоштовно.

Введення тексту: англійська та російська.

У Craiyon не вдається зробити хороші обличчя та частини тіла – нейромережа часто помиляється з пропорціями.

Craiyon працює на безкоштовному алгоритмі DALL-E Mini в режим онлайн і, напевно, найгірше справляється із запитами, особливо коли її просять намалювати людей або тварин.

Це можна пояснити тим, що нейромережа все ще навчається – створення зображення може зайняти кілька хвилин, що значно більше, ніж у Midjourney або Stable Diffusion.

Dream by WOMBO

Як скористатися: сайт , додаток на iOS , додаток на Android .

Ціна: безкоштовно з обмеженнями, повний доступ – від 9,99 $ на місяць.

Введення тексту: англійська та російська.

Dream by WOMBO в першу чергу заточена на арт та ілюстрування – тут величезна кількість візуальних стилів і, окрім текстових запитів, є можливість завантажити свою фотографію та переробити її в абстракцію чи зробити у стилі коміксу. Самі картинки представлені у вигляді вертикальних карток і задумані як контент для сторіс. У бета-режимі є функція редагування картинок через їхнє завантаження та прописування тегів.

StarryAI

Як скористатися: сайт , додаток на iOS , додаток на Android .

Ціна: безкоштовно до 5 картинок на день, понад ліміт – від 15.99 $.

Введення тексту: російська та англійська.

Нейросеть дуже рідко помиляється з обличчям, коли генерує картинки на запит. Наприклад, ця людина цілком схожа на справжню

Сервіс для створення високоякісних ілюстрацій на базі нейромереж Argo та Altair. Підтримує понад 30 стилів різних діджитал-художників, які можна змішувати між собою та створювати свої картини. У налаштуваннях можна вказати розмір, кількість варіантів, роздільну здатність та глибину опрацювання.

Lexica Aperture

Як скористатися: сайт , вступити в дискорд-сервер .

Ціна: безкоштовно з обмеженнями, повний доступ – від 8$ на місяць.

Введення тексту: англійська.

Нейросеть, у якій можна вказати як текстовий запит, а й запровадити слова-висключення. Працює на основі свого алгоритму Lexica Aperture, який добре вміє створювати арт-ілюстрації. На сайті є онлайн-бібліотека зображень від інших користувачів, які можна взяти та відредагувати під себе.

PlaygroundAI

Як скористатися: сайт , вступити в дискорд-сервер .

Ціна: безкоштовно до 1000 картинок на день, більше – від 15 $ на місяць.

Введення тексту: англійська та російська.

Нейросітка вміє створювати фотореалістичні картинки та діджитал-арт.

Нейросітка на базі Stable Diffusion із повноцінним редактором. Спочатку ви генеруєте картинку, потім редагуєте її і в результаті створюєте зображення, яке було потрібно. Сервіс працює як соцмережа – у стрічці можна передплатити авторів, взяти їх дизайн на доопрацювання або скористатися їх текстовими запитами.

Також є аналогічні сервіси на базі Stable Diffusion, які можна спробувати:

  • DEZGO. Можна налаштувати розмір, якість, завантажити свою картинку. Є нейромережа Anything, яка створює аніме-картинки.
  • Mage.Space. Збирає зображення за алгоритмом Stable Diffusion, ніяких налаштувань немає, працює тільки за текстовими запитами.
  • DreamStudio. Багато налаштувань, можна завантажувати свої фото.
  • DreamLike. Умовно-безкоштовний сервіс працює тільки з текстовими командами.

Бонус: мобільні програми для генерації картинок

Не можна пройти повз додатки, які генерують картинки за описом або обробляють завантажені знімки в художніх стилях:

  • Lensa. У додаток вбудований інструмент Magic Avatars, який працює через Stable Diffusion. Задавши стиль, можна отримати пачку аватарок. Ціна опції – від 4,99 $.
  • FaceTune. У редакторі є кнопка Create with AI, яка створює зображення на базі ваших фото та текстових запитів. Працює безкоштовно, але на згенерованих картинках буде ватермарк.
  • Draw Things. У режимі Different Models та Different Styles підключається нейромережа Stable Diffusion, яку можна налаштувати або вказати текстом, що потрібно зробити. Доступно лише на iOS.

Рекомендую почитати ще:



Замовити консультацію по залученню клієнтів  у твій бізнес з Інтернету

Якщо в тебе немає часу займатися налаштуванням інструментів по залученню клієнтів з Інтернету або ти самостійно не можеж розібратися як це зробити якнайкраще, то звертайся до мене – розкажу, покажу, настрою, перевірю, буду обслуговувати і надавати звіти по ефективності і результатам. Тобі потрібно лише заповнити форму замовлення консультації нижче:

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *